Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Kursları
AB PROJESİ
SINIF
sertifika
ALMANCA B2 (TELC VB. SINAVLARA YÖNELİK)

YENİ PROGRAM

(18.30 - 21.40)

12 saat

160 SAAT 2.665 TL BAŞVUR

TELC Sınavına Kimler Girebilir?

Telc sınavları üniversitelilere, lise öğrencilerine, yetişkinlere, çalışanlara, kısacası 12 yaş üstü her kesime hitap etmektedir. Avrupa’da üniversite okumak veya çalışmak isteyenler, yurt dışında yaşamaya karar veren veya sadece yabancı dil seviyesini ölçmek ve belgelemek isteyen herkes Telc sınavlarına girebilmektedir. Yetişkinlere Yönelik Telc Sınavları: Yurtdışındaki üniversitelere başvurmak, yabancı dil muafiyeti almak, çeşitli ülkelere göç etmek veya yurtdışında çalışmak isteyen kişiler içindir. Çalışanlara yönelik Telc sınavları: Dil becerilerini profesyonel anlamda yurtiçi veya yurtdışında belgelemek isteyenler içindir.

ELC 1968 yılında Almanya’da kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren dil sınavları geliştirmiş, değerlendirmiş ve üç milyondan fazla kişiye sertifika vermiştir. Merkezi Frankfurt olan TELC’in 20 Avrupa ülkesinde ve Çin’de olmak üzere 3.000 lisanslı sınav merkezi bulunmaktadır.
TELC sınavları, Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi (Common European Framework of References for Languages - CEF) uygunluğunu garanti eder ve sertifikalar tüm Avrupa ülkelerinde ve Erasmus programlarında geçerlidir. TELC Almanca sınavları YÖK ve ÖSYM tarafından tanınmış ve YDS Almanca Eşdeğerlik Listesi’ne alınmıştır. TELC sertifikalarının süresiz geçerliliği olması ve uluslararası tanınırlığa sahip olması,  ERASMUS kapsamında öğrenci geliş-gidişlerinde de öğrencilere fayda sağlamaktadır.
Tüm sınavlar, merkez olan Frankfurt’ta değerlendirilmekte, sertifikalar yine Frankfurt’ta hazırlanıp, sınavın gerçekleştirildiği ülkeye gönderilmektedir. Sertifikalarda her dört beceriye ait olan puan sayısı ve katılımcının başarısı ayrıntılı olarak belirtilmektedir.